Historia

EgoCut Industri AB startades av Karl Johan Lidefelt 1979 som ett komplement till jordbruksdriften på Hassle Säby Egendom Vadsbo härad utanför Mariestad. Huvud produkten var de miljövänliga mineralullsknivarna med trä skaft som har blivit företagets signum i branchen och är än i dag mycket populära på marknaden.

Valet av al trä till handtagen är ingen slump. al trä växer kring Väner stränderna vid Hassle Säby så man kan säga att knivskaften är närproducerade. al trä var förr ett stort trädslag  till ex träsko bottnar, brödkavlar och utedass sitsar och mycket mer. I dag är EgoCut Industri AB ensamma om att använda al trä i sina kniv skaft. Al trä ger en fantastisk känsla i handen och känns alltid varmt i förhållande till plast och är miljövänligare. Fokus i företaget har sedan starten varit att ta fram produkter som kunder efterfrågar exempelvis de tandade knivar som skär högdensitets isolering av glasull samt stenull. EgoCut skärbord med tillbehör är en följd av den filosofin.

EgoCut skärbord togs fram i  samarbete med Glava A/S Norge som efterfrågade  en så ergonomisk och miljövänlig arbetsplats som möjligt och har sedan dess haft framgångar hos isolerare i Skandinavien och är nu på väg att lanseras i USA och Canada.

EgoCut Industri AB är i dag helt specialiserat på utveckling och tillverkning av tillskärnings verktyg för isolering.

Johan Lidefelt